SLOSKILLS 2016 – Državno tekmovanje v informatiki

  • -

SLOSKILLS 2016 – Državno tekmovanje v informatiki

Category : Uncategorized

NA VEGOVI LJUBLJANA, KJER JE V OKVIRU INFORMATIVNIH DNI POTEKALO TUDI DRŽAVNO TEKMOVANJE SLOSKILLS 2016 V INFORMATIKI, KI JE ODLOČALO O NASTOPU NA EVROPSKEM TEKMOVANJU EUROSKILLS 2016, JE V RAZBURLJIVEM BOJU EKIPA ŠC PTUJ LE ZA 1,5 % PREMAGALA EKIPO VEGOVE LJUBLJANA IN BO TAKO PREDSTAVLJALA SLOVENIJO NA EUROSKILSU 2016 NA ŠVEDSKEM.

V povezavi CPI, ki je tudi glavni nosilec tekmovanja SloSkills in EuroSkils, je Vegova Ljubljana že tretjič zapored organizirala državno tekmovanje v informatiki.

Državno tekmovanje v informatiki SloveniaSkills 2016 je potekalo v petek, 12. 2. 2016, in v soboto, 13. 2. 2016, na Vegovi Ljubljana. Na tekmovanju informatikov se je pomerilo osem dvočlanskih ekip dijakov in študentov, ki so reševale naloge iz domenskega znanja Cisco, Windows in Linux in v dveh dneh na dejanski opremi postavile kompleten informacijsko-komunikacijski sistem navideznega podjetja. Ekipe so iz leta v leto boljše in pohvaliti moramo tudi letošnje sodelujoče ekipe:

  • Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana,
  • Šolski center Ptuj Elektro in računalniška šola,
  • Srednja šola tehniških strok Šiška,
  • Šolski center Novo mesto,
  • Šolski center Kranj, Višja strokovna šola,
  • Šolski Center Velenje,
  • Šolski center Nova Gorica in
  • Vegova Ljubljana.

Ker je tekmovanje potekalo v okviru informativnih dni, ga je obiskalo veliko mladih, ki še iščejo svojo karierno usmeritev, zato je tudi glavni namen tega tekmovanja predstaviti mladim deficitarni poklic (in ta trenutek tudi med najbolj iskanimi poklici) – poklic informatik.

Čeprav so se vse ekipe zavzeto pripravljale na tekmovanje, se je že po prvem dnevu pokazalo, da so v boju za prvo mesto ostale le še ekipa Vegove Ljubljana, ki je Slovenijo že trikrat zapored zelo uspešno predstavljala na evropskem prvenstvu EuroSkills, ekipa Nove Gorice, ki je tekmovala s svojima nekdanjima dijakoma in študentoma, ki sta že nekaj let zaposlena (to je tudi eden izmed namenov tekmovanja EuroSkills – povezava s konkretnimi znanji) in ekipa ŠC Ptuj, ki že od vsega začetka sodeluje na tekmovanjih SloSkills.

Posebnost letošnjega tekmovanja je bila tudi naloga presenečenja, ki jo je pripravila skupina strokovnjakov iz ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, laboratorij LTFE, ker ni bila znana ne ocenjevalcem ne tekmovalcem, zato je bil boj med tekmovalci za prvo mesto in uvrstitev na EuroSkills še toliko bolj napet.

Sponzorji1.jpg

Kljub temu da je ekipa Vegove Ljubljana to nalogo edina rešila v celoti, to ni zadostovalo za uvrstitev na evropsko prvenstvo EuroSkills 2016. Za 1,5 % jo je premagala  ekipa ŠC Ptuj, ki bo decembra 2016 Slovenijo predstavljala na EuroSkillsu 2016. Na Švedsko bosta odpotovala mlada tekmovalca Žan Črnivec in Klemen Pal.

Žal so po prvem dnevu tekmovalci ŠC Velenje zaradi bolezni tekmovalca odstopili, zato so tudi v končni razvrstitvi dosegli zadnje mesto.

 

REZULTATI

Tekmovalna ekipa Število točk od 100
ŠC Ptuj 82,99
Vegova Ljubljana 81,54
ŠC Nova Gorica 67,62
ŠC Novo mesto 58,32
ŠC Kranj 50,69
SŠTS Šiška 43,66
ZGNL Ljubljana 41,47
ŠC Velenje 30,63

Oglejte si video SloSkills 2016


Iskanje …

Chuck Norris can cut cable from WiFi!